Stikkelsbær syltetøy
Ingredienser
• 1 kg stikkelsbær
• 8 blomsterhoder av svarthyll eller rødhyll
• 1 kg sukker
Fremgangsmåte
• Fjern stilk og hale med saks på stikkelsbærene, og fjern insekter fra hylleblomstene.• Putt bær og blomster i en kjele med 5 dl vann og kok forsiktig til bærene er myke, men ikke gått i oppløsning.
• Fjern hylleblomstene og tilsett sukker. Rør forsiktig uten å spjære opp bærene til sukkeret er oppløst i vannet.
• Kok på sterk varme i 10 minutter og la hvile i 10 minutter.
• Hell på steriliserte glass og kok de i 5 minutter i en syltekjele.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.