Ildkvede syltetøy

Passer for småildkvede, storildkvede og kinesisk ildkvede. Ildkveder har et høyt pektininnhold slik at tykningsmidler trengs ikke. Oppskriften gir 1 liter ferdig syltetøy.

Ingredienser

• 800 gram ildkvedefrukt
• 400 gram sukker
• 1 sitron
• 4-6 hele kryddernelliker, evt litt bark fra krydderbusk
• 1 ss rosevann hvis ønskelig

Fremgangsmåte

• Juice fra halve sitronen blandes med kaldt vann
• Fruktene vaskes, deles, frø og kjernehus fjernes, frukt finhakkes, bløtlegges.
      - For å forhindre oksidering dyppes en håndfull frukt i sitronvannet rett etter kutting.


• Sil av vannet
• Hell fruktene i en stor rustrfri stålkjele. Hell i vann til det dekker all frukten og kok opp.
• Kok i 5-10 minutter til fruktene er myke.
• Hell i sukker, kryddernellik, revet sitronskall fra sitronen, og resten av sitronjuicen.
• Sett på medium varme og rør av og til med tresleiv til fruktene er gått i oppløsning.
• Tilsett rosevann og kok i 15 minutter til.
• La det trekke i 30 minutter.
• Hell i glass og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fyllte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.