Bringebær syltetøy

Plukk en miks av modne og nesten modne bær på en varm og tørr dag. Lag syltetøy umiddelbart for å fange så mye av smaken av bærene som mulig. Oppskriften har mindre sukker en vanlig men de kan lagres ganske lenge hvis de forsegles når bærene fremdeles har en temperatur på over 90°c. Holder kun i 2 uker etter at den er åpnet. Denne oppskriften fungerer også godt for jordbær.

Ingredienser

• 1,5 kg bringebær
• 750 gram sukker

Fremgangsmåte

• Fjern stilker, insekter og skadede bær forsiktig.
• Putt halvparten i en kjele og mos med potetmoser. Tilsett resterende bær og sukker.
• Rør på lav varme til sukkeret er løst opp, kok opp og la koke i 5 minutter.
• Rør inn skum
• Hell i glass etter 5 minutter og forsegl.
• Kok opp vann i en stor kjele og sett i de fylte syltetøysglassene rett før det koker opp. Kok i 5 minutter.
• Ta ut glassene og la de avkjøle i 12-20 timer.
• Sjekk om det er vakum i glassene. Er det ikke vakum, må syltetøyet spises innen en uke.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.