Hylleblomst saft

Blomstene fra svarthyll og rødhyll har en fantastisk aroma og bør plukkes når mange blomsterknopper er i ferd med å åpne seg, og noen fremdeles er lukket. Plukk på en varm og tørr dag og sjekk at aromaen er god. Hyllesaft holder seg i mange uker som den er. Hvis du vil forlenge holdbarheten kan den tilstettes sitronsyre eller lagres i fryser. Hyllesaft har mange bruksområder og passer mange ganer godt.

Ingredienser

• 25 blomsterhoder av svarthyll eller rødhyll
• Juice og finrevet skall fra 3 sitroner og 1 appelsin
• I kg sukker

Fremgangsmåte

• Fjern insekter fra blomsterhodene.
• Legg blomstene i en stor bolle sammen med revet sitron- og appelsinskall, og hell 1.5 liter kokende vann over. Tildekk bollen og la innholdet trekke over natten.
• Sil av vesken og hell i kjele sammen med sukker og juicen fra sitrusfruktene.
• Varm forsiktig opp mens sukker røres ut, og kok på middels varme i 2 minutter.
• Hell på steriliserte flasker og forsegl.