Bringebær eddik

Bringebær til eddik må plukkes på en tørr dag. Bringebær eddik kan brukes i salater, gjerne blandet med olivenolje. Den passer i en rekke sauser, på geitost, på pannekaker og is. Bringebærene kan byttes ut med jordbær, solbær eller bjørnebær.

Ingredienser

• 1 kg bringebær
• 6 dl cider eddik
• Sukker

Fremgangsmåte

• Hell bærene i en bolle og mos de forsiktig med en tresleiv.
• Tilsett eddik og la den trekk i 5 dager, rør innimellom.
• Sil av over natten.
• Tilsett 350 gram sukker for hver halvliter avsilt eddikmiks og kok forsiktig opp, rør inn sukkeret.
• Kok i 10 minutter og fjern skum underveis.
• Sett til side og hell i flasker når avkjølt. Forsegl.
• Lagre flaskene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.