Slåpeplomme, syltet (pickles)

Fulle av smak gjør slåpeplommer velegnet til lagring. Denne sylte oppskriften holder plommene hele og myke. Det er mange type krydder som passer til oppskriften, og syltede slåpeplommer passer til en lang rekke middagsretter.

Ingredienser

• 1 kg slåpeplommer
• 750 gram sukker
• 600 ml cider eddik
• 1 ss allehånde
• Finrevet skall og juice fra 1 appelsin
• 5 gram bark fra krydderbusk, evt 1/2 kanelstang

Fremgangsmåte

• Hell eddik, kanel/krydderbuskbark, allehåndebær, appelsinskall og appelsinjuice i en gryte og kok opp.
• Kok i 5 minutter og la hvile til avkjølt.
• Stikk hull med en nål på alle slåpeplommene for å forhindre at de sprekker.
• Hell avkjølt edikkmiks i en ny gryte og tilsett slåpeplommene.
• Kok forsiktig opp, og la småkoke i 15 minutter.
• Løft ut slåpeplommene med en skje og hell på varme og steriliserte glass.
• Varm eddikmiksen på ny og tilsett sukker og rør om denne til oppløst. Kok i 10 minutter.
• Hell eddiksirupen over slåpeplommene og forsegl glassene. Bør lagres i minst 8 uker før bruk.
• Lagre glassene på et tørt, kjølig og mørkt sted. Kan lagres i opptil ett år.